Isnin, 26 Disember 2011

GA dah ended.......

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 6:52 PTG 4 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam....
Ari ni besday aku so berakhir lah GA yang aku anjur kan buat julung2 kalinya..... penyertaan kali ni not bad lah jugak..... so kalo x de aral melintang esok aku akan cuba umukan pemenangnya ye......


sebanyak 46 penyertaan .... petang ni aku nak suh my qaseh ngan my kakak buat cabutan.... siapa yg terpilih dialah yg dapat ye.... hehehehe

1st GA Happy Birthday Mas By MasDuraNisaQaseh

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 6:46 PTG 48 ulasan Pautan pada catatan ini
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
memandangkan contest aku yang terdahulu x mendapat sambutan (sebab susah sangat kot), aku pon membatalkan contest yang terdahulu dan melancarkan GA pulak kali ni.... hadiah tetap sama seperti dahulu.... moga mendapat sambutan dari korang semua disamping menambah kenalan di alam maya ni.... jom cekidout....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1ST GA HAPPY BIRTHDAY MAS BY MASDURANISAQASEH

Sempena menyambut birthday saya
pada 27 DISEMBER 2011 ini,
aku saja nak buat GA untuk kawan² sume..
Jom pakat ramai2 join GA ni...


SYARAT-SYARAT:-
1. Menjadi follower blog MasDuraNisaQaseh
2. Buat 1 entry bertajuk "1st GA HAPPY BIRTHDAY MAS BY MASDURANISAQASEH".
3. Copy & paste pic/banner kat atas & letak kat entry dan sidebar kawan² beserta link terus ke entry ini.
4. Dalam entry anda, buatlah ucapan hari lahir kepada aku (x kisah panjang ka pendek) dan yang pasti mestilah bisa mencuit hati kecilku..... chewahhhhhhhh
5. Tinggalkan link entry anda di ruangan comment ini.
6. TAG sekurang2nya 2 blogger (lagi ramai lagi bagus..hehe) dan pastikan mereka tahu ya..tq

 

Bermula 22 November - 27 Disember 2011
hadiah menarik menanti anda.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

:: HADIAH ::

:: purse ::

:: soup bowl ::

:: botol air ::

ini baru hadiah yang dah ader.... 
p/s: hadiah yang lain, akan aku update dari masa ke semasa.. tunggu...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


*pemilihan hadiah untuk pemenang adalah berdasarkan sapa cepat dia dapat..so kalau pengumuman pemenang diumumkan, korang kena alert la... sapa cepat call mama nak hadiah apa, dia la yang dapat...

Jumaat, 2 Disember 2011

" 1st Giveaway From China @ affafkusayang"

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 12:15 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

jom pakat ramai2 join Ga dari AffaKuSayang ni ye.... 
kalo nak klik banner....... hadiah oversea tuhhhh
n to AffaKuSayang.... happy holiday yeeee

Khamis, 1 Disember 2011

Majlis tunang my Young Bro..... 20.11.2011

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 11:49 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..................

Pada 20.11 ari tu berlangsunglah majlis pertunangan adik aku ......... alhamdulillah semua berjalan lancar...... very the very simple occasion but really2 sweet n nice memories...... 

kat gombak before bertolak

di antara hantaran dari ktorang

mek aku pun ikut

bersama bakal adik ipar

qaseh pun cbuk nak makan sendiri

abadikan kenangan kat pelamin yg soooooo sweettttttttttttttt

bersama bakal pengantin

hantaran dari pihak perempuan

my little qasehhhhhhhhh..................

Rabu, 30 November 2011

ayu timeeeeeeee....

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 6:48 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
salam.....
jumaat lepas tetiba lak rasa cam nak pakai jubah ke pejabat..... so aku ajak lah gegirl group join skali.... memandangkan ktorang ni satu pejabat.... jadi tepat jam 10 pagi...... kami pun berkumpul tuk sesi bergambar ..... tp yg x siokkkk nye.... x cukup korumlah...... sbb mamalurveirfan cuti lak......  dan ini lah hasil nye....



ayu tak???????? 
in this pic.... from left
n last but not least yg paling ayu..... is meeeeeeeeeeeeeeeeee

Giveaway 2nd Anniversaryby Mamarayyan

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 12:18 PG 1 ulasan Pautan pada catatan ini

Kata Ieman:

jalan-jalan ke kota paris
banyak rumah berbaris-baris
biar mati diujung keris
asal dapat dinda yang manis…

Kata Ros:

ke kaherah membeli kopiah
kopiah indah kan kau dapati
begitu banyak jejaka yang singgah
hanya kanda yang memikat hati


 ***Semoga Kebahagian di Dunia Menjadi Milikmu Selamanya***

 so i nak tag:

Selasa, 22 November 2011

Ga Kak Es Tanda Persahabatan

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 7:08 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
salam....
 jom lah join GA kak es ni yeee...... hadiah not bad maaaaa

Yasmin Aris 1st Give Awayy ! :)

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 6:45 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

1.    Wajib FOLLOW bLog ni duLu, dan LIKE Facebook Page tu skaLi yee :D HAHA .

2.    Dahh ? Trime kasih :) :P Then, korang jz perLu buat satu new post.
DaLam new post tu kena ade :
·          TitLe yg bertajuk “Yasmin Aris 1st GA”
·          Copy semua syarat-syarat GA ni .
·          Jangan Lupe Letak gamba kat atas tu skaLi .
   (Tekan gamba, right cLick, save as & upLoad kat dLm entry korang)
·          Gambar tu mesty Lah di LINK kan kepada entry ini .

3.    Fahemm ? Hihi :) Seterusnyee, tinggaLkan Link entry yg korang dah pubLishkn tuu kat ruangan komen bawah nii . Dah siapp ! :)

4.    Ok, ok .. GA ni akan dibataLkn kLu penyertaan tak Lebih dari 10 orang . Huhu T-T
So, join Lah beramai-ramai yee ! kite sukee . Hii

5.    Tarikh tutup : Sabtu-[19 DISEMBER 2011] Lambat Lg kan ;P ade mase nk join .  Jom jomm !

Rabu, 16 November 2011

bulan nov yg agak sibuk

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 12:04 PG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
salam......
rasanye minggu ni lah yg agak sibuk bagi aku...... 1st mak mertua ade kat umah so setiap ari aku kena masak.... 2nd kena outstn ke terengganu 3 hari..... 3rd adik aku yg bungsu nak tunang..... 4th next week nak pi umah abang ipar kat johor...... 6th aku dpt abiskan 2 novel........perghhhh... bila nak rehat ye....????? sib bek my kakak dah cuti sekolah.... lega lah sket.... tp td kan aku gi school kakak tuk amik duit RM100 yg kerajaan bagi..... alhamdulillah......

 duit kerajaan bagi..... tq daun keladi.... next year bagilah lagi

 kat kelas kakak...... dier ckp ari ni sedih sbb sekolah dah nak break

gambar yg x de kena mengena ngan citer kat atas tp inilah aksi qaseh kalo nam amik gambar....sbnrnye dier nat wat peace...

 like mama like daughter

 one of the novel yg aku dah baca (latest)


Selasa, 15 November 2011

suprise besday mr. suami

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 5:17 PTG 4 ulasan Pautan pada catatan ini
salam.....
13 november... besday mr. suami... so my kakak beria nak wat suprise kat abah dier... aku pun ikutkan je lahhhh.... seminggu sebelum tu ktorg dah rancang... kebetulan lak jatuh pada ari ahad ... so senang sket keje aku... apa lagi order pizza n beli kek.... yg kelakar nye lepas aku order pizza aku pun tunggu budak delivery tu kat bawah umah (umah aku ting.3 ye) .... bila aku nmpk je budak tu aku pun terus bg duit kat dier n ckp aku lah yg order.... dgn blur2 budak tu leh ckp.... " kak , yg order ni ting 3.... so sy kena antar smpi kat umah lah".... ape punye bendul lah budak tu.... tp finally dpt gak aku pizza tu.... heheheh.... pastu pe lagi ketuk pintu sambil nyanyi lagu besday..... terkejut beruk mr.suami..... cam nak nangis pun ader gak..... hahahaha... ye la... x pernah disuprisekan waktu besday.... kekadang aku pun lupa..... ni pun sib bek kakak yang ingat..... apa2 pun....
'Happy ulangtahun mr. suami ku yg tersayang' 
ni je lah yg mampu nak beli
bersama ibu mertuaku..... nmpk kaki tu tak???? qaseh tgh tido.... terpaksa kena gerak
muka qaseh yg tgh blur ...... mula2 cam nak nangis kena gerak.... lepas nmpk kek jerrr.... terus segar
suapan dr isteri tercinta
pandai gak mak mertua aku mkn pizza... hehehe

Jumaat, 11 November 2011

11.11.11..... apa yang jadi ??????

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 12:50 PG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam....
ari ni 11.11.11...... tapi x de apa pun yg pelik2 atau yg best jadi kat aku...... cam biasa jerrrrr..... td after lunch aku lalu kat depan masjid putrajaya ..... aku tengok ramai tul pengantin nak akad nikah kat situ..... cam best jerrrr.... hehehehe.... yg pasti sblm tgh mlm ni aku kan cuba cari something yg boleh aku keep as a sweet memories ...... hehehehe... cam poyos jerrrrr..... tp nak wat ape ye???????? tinggal baper jam je lagiii nihhhhh.....

bike yang cun

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 12:44 PG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
 cun tul lah bike nihhh..... se cam nak try rempit jerrrr..... ni moto jiran aku..... jiran yg aku pun x pernah kenal....  hahahaha.... tp serius mmg cun bike nihhhhhh

Khamis, 3 November 2011

'Sweet Baby Bath Contest By MasDuraNisaQaseh'

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 12:00 PG 22 ulasan


  1. Buat entry bertajuk "Sweet Baby Bath Contest By MasDuraNisaQaseh"
  2. Letakkan banner di atas pada entry dan sidebar korang dan link back sekali ya ..wajib tau! 
  3. korang Wajib menjadi follower masduranisaqaseh
  4. Upload sekeping gambar si manja tengah mandi dan ikutlah kekreativitian masing2.
  5. Sekiranya yang tiada anak dan ingin turut serta pun boleh, upload la gambar anak sedara korang ye.
  6. Si manja hendaklah berusia 3 tahun ke bawah sahaje.
  7. Di bawah gambar tersebut hendaklah sertakan Nama Si Manje, Umur Si manje ngan Nama Korang ye.
  8. TAG sekurang2nya 3 orang blogger yang korang rasa pasti join contest nih...  
  9. Tinggalkan link entry anda dekat comment box yer untuk saye semak.
  10. Sekiranye penyertaan tidak melebihi 20 peserta, so contest ini dengan sendirinya terbatal . soryyyyyyyy
GOOD LUCK SUMER

untuk menambah semangat korang tuk join contest saye nihhhh .... jeng jeng jeng
--------------------------------------
---------------------------
-------------------
--------------
--------
----
--
-

inilah antara hadiah nye ye....




ini baru hadiah yang dah ader.... mungkin kalo de rezeki lebih saye tambah atau update lagi hadiah yang lebih hebat ye.
p/s : tarikh tutup penyertaan adalah 31 Oktober 2011 dan pemenang akan diumumkan secepat mungkin ye


last skali saye nak TAG kat geng saye

Isnin, 31 Oktober 2011

nak men tag2 lah pulak

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 1:25 PG 4 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam....
Disebabkan aku ader byk sgt masa terluang .... so aku nak cubalah men benda alah nihhh... sbb cam cool jerrrr



 :Each person must post 11 things about themselves in their journal.
:Answer the questions the tagger set for you in their post . And creat 11 new questions for the people you tagged to answer.
:You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
:Go to their page and tell them you have tagged him/her.
:No tag backs.
:No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOUARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALL , TRUST, WITH ALL HONESTY) have to tagged 11 people.

11 jerrr things psl aku:
 
1. dah kawen
2. ader anak 2
3. keje ngan gomen
4. suka bergosip
5. kekadang outspoken
6. tapi hati manyak bek maaaaa
7. x suka hipokrit tp perlu jd hipokrit
8. suka makan sgt2
9. hubby ore kelate
10. anak yatim piatu
11. duk menyewa kat ptjy



11 soalan dr adik manis mimie

1) berapa umur anda sekarang??
weiii lahhh... pi tanya umuq awat??? 33 taun jerrr

2) 10 tahun yang akan datang,rasa² apa yang anda buat??
jadi pengarah 

3) suka kawan dengan orang yang macamana??
 x hipokrit tp maner nak tau dorang x hipokrit kan.... hehehe

4) suka tengok kartun tak?kartun ape??
dulu2... smurf.... tp skang ... sponge bob 

5) perkataan ape yang anda paling suka dengar dari pasangan anda??
 ma.....ma......ma(singkatan panggilan aku)
 
6) binatang apa yang paling co0mel bagi anda??
semut kotttttt 

7) anda rasa anda hot takk..?kenapa??
hot lahhhh..... tp dulu lah......sbb mr. suami duk kejar2 

8) pakai hp apa sekarang??
nokia yg herge RM170( dibeli 4 years ago) 

9) kalau waktu terlapang, apa yang anda buat??
chilll ngan anak2+hubby kat umah 

10) lepas bangun tidur, mandi dulu baru bfast ke bafst dulu baru mandi??
hahahah.... ni panjang nak jawab
isnin hingga jumaat ..... mandi dulu baru bekfes sbb keje kan
sabtu n ahad.... masak n bekfes dulu n tghr baru mandi... hahaha

11) sebelum tidur, basuh kaki takk??
kekadang lupa lah


n last skali please jawab ngan jujur soklan aku ni yeee
 
1. kalo korang jumpa ngan org hipokrit .. apa korang nak wat??
2. suka dgr muzik mcmn??
3. kalo korang jd jutawan... apa 1st thing yg korang nat wat??
4. brapa org anak yg korang nak??
5. pasangan korang cool tak??
6. kalo korang dpt tanah free.... rumah jenis ape korang nak wat?
7. kawan camane yg korang nak elakkan??
8.  puashati x ngan keje skang??
9. anak nagn suami/isteri..... yang maner paling korang sayang?
10. kalo dpt melancong free... maner korang nak gi??
11. artis maner yg korang nak dinner??

so.... i tag u ye
zie
syariza
miaduniaku
acuyuhan 
manisnyakurmanie 
taotauajer 
suzajudin 
lyssasecret 
akujerit 
ilurvenorjamaiyahsane 
biscuitmerry 

Ahad, 30 Oktober 2011

PROMOSI HEBAT

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 8:14 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum & selamat sejahtera,
 
Promosi HEBAT untuk semua....
 
Kepada mereka yang sedang mencari atau memerlukan perkhidmatan PA sistem, MC/DJ atau Fotografi untuk sebarang majlis/acara, bolehlah melihat pamphlet yang dilampirkan di sini. Perkhidmatan/servis lain juga disediakan termasuklah servis komputer, graphic & design, website, kursus fotografi,motivasi, katering dan kanopi.
 
Juga untuk musim konvokesyen ni, boleh lihat pakej fotografi yang disediakan..
 
Untuk maklumat lanjut, boleh terus hubungi saya di no. 016-2202665. Harga masih boleh dirunding..
 
Terima kasih.
 
- Amily

1st n 2nd..... byk tul perbezaan

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 6:42 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
salam.....
1st n 2nd.....???? maksud aku anak pertama n kedua.... bg aku byk tul perbezaan...... dari cara nak jaga..... keletah..... dan ragam  ..... totally different....... tp best gak... at least aku leh timba lebih byk pengalaman dalam penjagaan anak.... walau camane pun anak2 mama.... mama tetap sayang anak2 mama.... hehehe.... nak dapat bukannya senanag weiiiiii....... alhamdulillah.

kalo nak something tu tp x dpt.... haaa ini lah jadinye...

seawal umur sethn 3 bulan dah nak makan sendiri..... letih mama

'adik jgn men keta abah'..... haaaa ini lah mukanye.... tp bukan nangis punnn... saje je buat muka

HIPOKRIT

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 6:26 PTG 4 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam.....
perlu ke kita jd hipokrit untuk lebih mengenali orang dan untuk lebih rapat dengan orang?????..... sbb aku bukan manusia hipokrit.... dan kalo blh aku x nak jd hipokrit.... tp kekadang cara aku org x leh terima..... kasar + laser+ suka mengarah+ +++++.... hahaha  yessss itu lah aku.... tp sumer perangai aku kat atas akan aku guna pada org2 yg aku rapat dan aku rasa org yg boleh terima gurauan atau cara aku.... cuma kekadang aku lupa manusia kan berbeza.... kalo sumer manusia ni sama jer kat muka bumi nih... aman lah dunia kan.......hehehehe...... x blh nak salah kan dorang gak...... so skang ni rasanye aku perlu lakukan satu anjakan paradigma.... .... iaitu AKU PERLU JADI HIPOKRIT....... demi nak menjaga hati2 manusia di sekeliling aku.......hahahaha ..... tp boleh ke aku berubah....... klakar lak..... meh lah kita tgk brapa lama aku leh bertahan ye...... aminnnn

"1ST GIVEAWAY MR BAIZ ~ RM300 untuk di Menangi!!!"

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 6:04 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
 aku dah join.... RM300 bebbbb.......so geng jomlah join....

Isnin, 24 Oktober 2011

contest dah nak due lahhhhhhhhhhhhhh

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 5:29 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
salam...
alllo sumer my blogger freinds...... pemberitahuan tuk sekelian kalinye....... my julung2 kalinye  sweet baby bath contest   telah menghampiri due... so jomlah join ye......

Putrajaya dilanda jerebu@kabus

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 5:01 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
salam.....
pagi ni masa kuar umah nak gi opis aku terperasan suasana yang sgt2 awesome indah n nallarekek.... tapi x dpt nak dipastikan samada jerebu atau kabus.... dah lah aku nek moto..... pastu lalu lak kat area presint 2 smpi ke masjid..... dengan angin sepoi2 language...... dapat lak peluk mr. suami..... perghhhhhh mmg siokkkkkkk.....

Rabu, 19 Oktober 2011

"giveway by, Marliyana Mk"

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 7:25 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini

Giveaway by Marliyana ..... mmmmm hadiah not bad..... dapat shawl pun ok gak..... hehehe
so nak tag kat my gegirl group

Isnin, 10 Oktober 2011

salam...... long time no see

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 11:42 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
salam.....
arap sumer blogger chat walafiat ye..... ahad baru ni adik aku yg bungsu @ si patah ajak gi umah awek die kat sunway tuk merisik....... punya aku gumbira nak gi sbb nye ini merupakan kali terakhir aku ngan beradik aku gi merisik ... maksud aku tuk beradik aku lah.... dan ini merupakan first time ktorg gi merisik tanpa ditemani pakcik makcik ktorg.....  hahaha... aman je rasa... kalo tidak itu x boleh ini x boleh .... kena ikut adat tu lah ini lah..... apalagi ktorg wat ikut kapla sendiri lah....  abg aku yg eldest jd tukang bercakap.... punyalah strettt je ... mentang2 lah ex army.... tp finally alhamdulillah slamat dan risikan kami diterima..... satu yang aku respek kat bakal family adik aku tu walaupun kuarga die agak kaya@standard tp dorang layan ktorg cool jee..... hehehe... tau2 je lah kan  ktorg ni agak kekoboian sket....hehehe .... dan tarikh pertunangan telah ditetapkan pada 20 November 2011.
sekeping je gambar yg ada dlm phone aku..... yg paling kiri abg aku yg tua..... baju merah tu abg aku yg no.2 .... sebelah dia lak adik aku yg second last.... yg paling kanan tu bakal pak mertua si patah.... hehehe

Khamis, 6 Oktober 2011

helloooo.... x nak join contest ker??????

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 5:00 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam........
di pagi yang agak indah ini di harap sumer geng blogger berada dalam keadaan yang gumbira lah yee.... so rasanye dah lebih 10 ari aku launch contest 'sweet baby bath contest' , tapi stakat rini baru 3 org je yang join.... alahaiiiii...... adiah x gempak ker?????? x de gambar baby mandi ker????? x prasan blog aku ni ker????? agak2 yang maner sebab nye ye..... mmmmmm.... terrrrr emo lak pepagi nihhhh..... bukan ape sbb nak bgtau kalo penyertaan tak melebihi 20.... so contest ini dengan sendiri nya akan terbatal..... jadi jom, mari, let's, lekas, hurry, cepat-cepat lah join contest aku nihhhhh ok.....

Isnin, 26 September 2011

FALIHINJASMY.BLOGSPOT.COM : CUPCAKES PRINCES CONTEST, HADIAH WANG TUNAI UNTUK DIMENANGI!

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 9:19 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini

dan ini adalah jawapan nye.....

i. Benjy, Afry dan Eith
ii. Graphic Designer
iii. Leukimia
iv. Nurasyafina Mohd Rasul
v. Auckland, New Zealand
vi. 22 Cupcakes

pilihan Cupcakes saye..... walaupun x pernah rase .... tp yg pasti mesti sedap giler .......
disebabkan saye suka giler ngan kek coklat so pilihan saye ialah

pertama

kedua

ketiga

keempat

kelima

keenam

harap-harap hadiah2 dibawah bakal menjadi milikku.... aminnn


1 x Tempat Pertama: Wang tunai bernilai RM 150.00

2 X Tempat Kedua: Wang tunai bernilai RM 50.00

5 X Hadiah saguhati: RM 10.00 cash/top up

gegirl group... please join yeeeee

 

MasDuraNisaQaseh Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting