Isnin, 31 Oktober 2011

nak men tag2 lah pulak

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 1:25 PG 4 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam....
Disebabkan aku ader byk sgt masa terluang .... so aku nak cubalah men benda alah nihhh... sbb cam cool jerrrr



 :Each person must post 11 things about themselves in their journal.
:Answer the questions the tagger set for you in their post . And creat 11 new questions for the people you tagged to answer.
:You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
:Go to their page and tell them you have tagged him/her.
:No tag backs.
:No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOUARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALL , TRUST, WITH ALL HONESTY) have to tagged 11 people.

11 jerrr things psl aku:
 
1. dah kawen
2. ader anak 2
3. keje ngan gomen
4. suka bergosip
5. kekadang outspoken
6. tapi hati manyak bek maaaaa
7. x suka hipokrit tp perlu jd hipokrit
8. suka makan sgt2
9. hubby ore kelate
10. anak yatim piatu
11. duk menyewa kat ptjy



11 soalan dr adik manis mimie

1) berapa umur anda sekarang??
weiii lahhh... pi tanya umuq awat??? 33 taun jerrr

2) 10 tahun yang akan datang,rasa² apa yang anda buat??
jadi pengarah 

3) suka kawan dengan orang yang macamana??
 x hipokrit tp maner nak tau dorang x hipokrit kan.... hehehe

4) suka tengok kartun tak?kartun ape??
dulu2... smurf.... tp skang ... sponge bob 

5) perkataan ape yang anda paling suka dengar dari pasangan anda??
 ma.....ma......ma(singkatan panggilan aku)
 
6) binatang apa yang paling co0mel bagi anda??
semut kotttttt 

7) anda rasa anda hot takk..?kenapa??
hot lahhhh..... tp dulu lah......sbb mr. suami duk kejar2 

8) pakai hp apa sekarang??
nokia yg herge RM170( dibeli 4 years ago) 

9) kalau waktu terlapang, apa yang anda buat??
chilll ngan anak2+hubby kat umah 

10) lepas bangun tidur, mandi dulu baru bfast ke bafst dulu baru mandi??
hahahah.... ni panjang nak jawab
isnin hingga jumaat ..... mandi dulu baru bekfes sbb keje kan
sabtu n ahad.... masak n bekfes dulu n tghr baru mandi... hahaha

11) sebelum tidur, basuh kaki takk??
kekadang lupa lah


n last skali please jawab ngan jujur soklan aku ni yeee
 
1. kalo korang jumpa ngan org hipokrit .. apa korang nak wat??
2. suka dgr muzik mcmn??
3. kalo korang jd jutawan... apa 1st thing yg korang nat wat??
4. brapa org anak yg korang nak??
5. pasangan korang cool tak??
6. kalo korang dpt tanah free.... rumah jenis ape korang nak wat?
7. kawan camane yg korang nak elakkan??
8.  puashati x ngan keje skang??
9. anak nagn suami/isteri..... yang maner paling korang sayang?
10. kalo dpt melancong free... maner korang nak gi??
11. artis maner yg korang nak dinner??

so.... i tag u ye
zie
syariza
miaduniaku
acuyuhan 
manisnyakurmanie 
taotauajer 
suzajudin 
lyssasecret 
akujerit 
ilurvenorjamaiyahsane 
biscuitmerry 

Ahad, 30 Oktober 2011

PROMOSI HEBAT

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 8:14 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum & selamat sejahtera,
 
Promosi HEBAT untuk semua....
 
Kepada mereka yang sedang mencari atau memerlukan perkhidmatan PA sistem, MC/DJ atau Fotografi untuk sebarang majlis/acara, bolehlah melihat pamphlet yang dilampirkan di sini. Perkhidmatan/servis lain juga disediakan termasuklah servis komputer, graphic & design, website, kursus fotografi,motivasi, katering dan kanopi.
 
Juga untuk musim konvokesyen ni, boleh lihat pakej fotografi yang disediakan..
 
Untuk maklumat lanjut, boleh terus hubungi saya di no. 016-2202665. Harga masih boleh dirunding..
 
Terima kasih.
 
- Amily

1st n 2nd..... byk tul perbezaan

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 6:42 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
salam.....
1st n 2nd.....???? maksud aku anak pertama n kedua.... bg aku byk tul perbezaan...... dari cara nak jaga..... keletah..... dan ragam  ..... totally different....... tp best gak... at least aku leh timba lebih byk pengalaman dalam penjagaan anak.... walau camane pun anak2 mama.... mama tetap sayang anak2 mama.... hehehe.... nak dapat bukannya senanag weiiiiii....... alhamdulillah.

kalo nak something tu tp x dpt.... haaa ini lah jadinye...

seawal umur sethn 3 bulan dah nak makan sendiri..... letih mama

'adik jgn men keta abah'..... haaaa ini lah mukanye.... tp bukan nangis punnn... saje je buat muka

HIPOKRIT

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 6:26 PTG 4 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam.....
perlu ke kita jd hipokrit untuk lebih mengenali orang dan untuk lebih rapat dengan orang?????..... sbb aku bukan manusia hipokrit.... dan kalo blh aku x nak jd hipokrit.... tp kekadang cara aku org x leh terima..... kasar + laser+ suka mengarah+ +++++.... hahaha  yessss itu lah aku.... tp sumer perangai aku kat atas akan aku guna pada org2 yg aku rapat dan aku rasa org yg boleh terima gurauan atau cara aku.... cuma kekadang aku lupa manusia kan berbeza.... kalo sumer manusia ni sama jer kat muka bumi nih... aman lah dunia kan.......hehehehe...... x blh nak salah kan dorang gak...... so skang ni rasanye aku perlu lakukan satu anjakan paradigma.... .... iaitu AKU PERLU JADI HIPOKRIT....... demi nak menjaga hati2 manusia di sekeliling aku.......hahahaha ..... tp boleh ke aku berubah....... klakar lak..... meh lah kita tgk brapa lama aku leh bertahan ye...... aminnnn

"1ST GIVEAWAY MR BAIZ ~ RM300 untuk di Menangi!!!"

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 6:04 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
 aku dah join.... RM300 bebbbb.......so geng jomlah join....

Isnin, 24 Oktober 2011

contest dah nak due lahhhhhhhhhhhhhh

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 5:29 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
salam...
alllo sumer my blogger freinds...... pemberitahuan tuk sekelian kalinye....... my julung2 kalinye  sweet baby bath contest   telah menghampiri due... so jomlah join ye......

Putrajaya dilanda jerebu@kabus

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 5:01 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
salam.....
pagi ni masa kuar umah nak gi opis aku terperasan suasana yang sgt2 awesome indah n nallarekek.... tapi x dpt nak dipastikan samada jerebu atau kabus.... dah lah aku nek moto..... pastu lalu lak kat area presint 2 smpi ke masjid..... dengan angin sepoi2 language...... dapat lak peluk mr. suami..... perghhhhhh mmg siokkkkkkk.....

Rabu, 19 Oktober 2011

"giveway by, Marliyana Mk"

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 7:25 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini

Giveaway by Marliyana ..... mmmmm hadiah not bad..... dapat shawl pun ok gak..... hehehe
so nak tag kat my gegirl group

Isnin, 10 Oktober 2011

salam...... long time no see

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 11:42 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
salam.....
arap sumer blogger chat walafiat ye..... ahad baru ni adik aku yg bungsu @ si patah ajak gi umah awek die kat sunway tuk merisik....... punya aku gumbira nak gi sbb nye ini merupakan kali terakhir aku ngan beradik aku gi merisik ... maksud aku tuk beradik aku lah.... dan ini merupakan first time ktorg gi merisik tanpa ditemani pakcik makcik ktorg.....  hahaha... aman je rasa... kalo tidak itu x boleh ini x boleh .... kena ikut adat tu lah ini lah..... apalagi ktorg wat ikut kapla sendiri lah....  abg aku yg eldest jd tukang bercakap.... punyalah strettt je ... mentang2 lah ex army.... tp finally alhamdulillah slamat dan risikan kami diterima..... satu yang aku respek kat bakal family adik aku tu walaupun kuarga die agak kaya@standard tp dorang layan ktorg cool jee..... hehehe... tau2 je lah kan  ktorg ni agak kekoboian sket....hehehe .... dan tarikh pertunangan telah ditetapkan pada 20 November 2011.
sekeping je gambar yg ada dlm phone aku..... yg paling kiri abg aku yg tua..... baju merah tu abg aku yg no.2 .... sebelah dia lak adik aku yg second last.... yg paling kanan tu bakal pak mertua si patah.... hehehe

Khamis, 6 Oktober 2011

helloooo.... x nak join contest ker??????

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 5:00 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam........
di pagi yang agak indah ini di harap sumer geng blogger berada dalam keadaan yang gumbira lah yee.... so rasanye dah lebih 10 ari aku launch contest 'sweet baby bath contest' , tapi stakat rini baru 3 org je yang join.... alahaiiiii...... adiah x gempak ker?????? x de gambar baby mandi ker????? x prasan blog aku ni ker????? agak2 yang maner sebab nye ye..... mmmmmm.... terrrrr emo lak pepagi nihhhh..... bukan ape sbb nak bgtau kalo penyertaan tak melebihi 20.... so contest ini dengan sendiri nya akan terbatal..... jadi jom, mari, let's, lekas, hurry, cepat-cepat lah join contest aku nihhhhh ok.....
 

MasDuraNisaQaseh Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting