Khamis, 25 Ogos 2011

Raya is coming........ yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 8:11 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam.....
ari ni last kerja sebelum cuti raye......  aduyaiiiii malas tul nak kerja..... aku cuti seminggu n taun ni 1st raya aku kat gombak.... dah 3 taun aku x raye kat gombak...... rindunyeeeee...... 2nd raye baru blk klantan..... kalo diberi pilihan tiap2 taun aku nak raye kat gombak.... tp apa kan daye .... kat gombak dah x de org tua cuma ade adikbradik jer... berbeza ngan klantan.... ade mak mertua ...... sbb raya kan lebih afdal disambut bersama orang tua kan..... hehehe

Menu aku raya nanti agak simple sket.... sbb adik aku ngan bini dia balik terengganu n x de org tolong aku masak cuma tinggal si bungsu yang patah kaki tu jer ..... takkan nak minta tolong dia kannnnnn...... hahahaha.... aku ingat nak buat rendang daging campur paru, nasi impit kuah kacang ngan menu wajib Ayam goreng balik..... ok lah tu kan..... x sabar nak sambut raya kat gombak.... tempat kenangan aku masa kecil2.... teringat kat arwah mak abah aku..... aduihhhhhh sedih lak......  apa2 pun semoga raye taun ni akan lebih dirahmati buat aku sefamily....... nnt lepas raya aku update gambar ye...... to all my blogger freinds....  

Selamat Hari Raya n Maaf Zahir Batin   


Rabu, 24 Ogos 2011

2 malam berbuka kat hotel...... perghhhhh

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 6:04 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam....


23 Ramadhan aku berbuka kat Shangrila Putrajaya...... mmmmm ok lah..... walaupun tempat tu agak ekslusif.... n not my tipe tapi aku gi jugak lah.... sebab utama 'orang blanjer'..... kalo nak arap bayaq sendiri x yah lah.... bek aku beli baju raye anak aku..... pic x amik byk sgt sbb segan nak amik......

ni kat luar hotel

Sabar menanti waktu berbuka

qaseh yang agak aktif


24 Ramadhan pulak aku berbuka kat Marriot IOI....... kat sini baru lah agak best sket.... sbb nye makanan yang agak banyak dan suasana yang tak terlalu ekslusif....... tapi yg x siokk nyer ktorg duk kat meja paling ujung dari port makanan..... hahahaha..... pendek kata kalo nak makan sedap kena exercise lah pulakkkk.... 

anak2 tgh tunggu mama ngan abah bersiap

 tgh ondwy
aksi manje dr kakak

antara menu yg sempat di capai

 dan lagi..........
 dan lagi.

bila perut dah kenyanag .... start lah qaseh ni wat perangai

dan akhirnya tertewas juga.......

aksi mr. suami yg agak cbuk ngan ansetnye

Isnin, 22 Ogos 2011

my youngest brother accident

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 8:20 PTG 3 ulasan Pautan pada catatan ini
salam..........
tanggal 23 ogos 2011 tepat jam 12.30 pagi adik bungsu aku eksiden....... punya lah mengelabah gila aku masa dpt col pagi tuhhhh... dah lah tengah2 mamai.... macam mimpi lak..... ini kali kedua budak ni eksiden.... ritu ngan keta jabatan...... sib bek cuma luka2 walaupun kenderaan remuk teruk..... skang ni lak moto langgar keta yg tgh brenti mengejut sbb abis minyak...... apalah budak ni...... mungkin dah exhaust sgt kot.... yelah baru balik keje lak..... yg kesiannye.... kali ni teruk gak keadaan adik aku..... kena jahit 18 kat kaki.... pastu doktor tu boleh bagi mc 2 ari je n suh balik..... gila punya doktor..... lepas 3 ari adik aku x tahan sakit terus gi HKL lak.... doktor suh exray..... n berita paling mendebarkan rupa2 nye kaki adik aku PATAH n ibu jari kanan pun PATAH..... haiiiiyaaaaaa mmg x leh pakailah spital klang...... adik aku kena wat pembedahan.....so buat pertama kali seumur hidupnya perlu tido kat spital n wat pembedahan..... hahahahaha.... blur sekejap adik aku.... alhamdulillah 28 ogos adik aku slamat di bedah n skang tengah menghabiskan mc selama sebulan kat umah...... so slamat bermc ya dik.... yg best nyer... dapat cuti raya terus tuhhhhhhhh.


pic lepas pembedahan..... first time bebbbb

Khamis, 18 Ogos 2011

Berbuka di Kelab Tasik Putrajaya

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 5:15 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam......

Puasa ke 17 akhirnya dapat aku berbuka out from home......  dan tempat yang bertuah adalah di KELAB TASIK PUTRAJAYA.... itu pun sbb org belanje... hehehe..... ok gak kat situ..... aman sket.... makanan pun sedap2 gak.... ni ade sket pic2 yg sempat diambil selepas kekenyangan

antara makanan pilihan aku
itu dia..... 2 pinggan licain dibedal oleh sang bedal.... ehh my suami .... soryyyy

aksi manje my princesss......

my qaseh yg always mengunyah.....


time 2 go homeeeee....... kenyang already



Selasa, 16 Ogos 2011

Duit Raya Giveaway AdanyaKauUntukku

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 12:40 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

 nak wet raya.......??? lets join



Isnin, 15 Ogos 2011

JOM JOIN FIRST GIVEAWAY gulagulapelangi

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 9:08 PTG 3 ulasan Pautan pada catatan ini

disebabkan  sy x pernah dpt atau memenangi any hadiah.... n disebabkan jugak our penyeponsor hadiah still student kan .....so hadiah yg paling sy wish adalah

1. gulagula paling mahal atau agak mahal
2. something yg sy boleh kenang smpi bila2
3. anything.... alhamdulillah

gegirl group please join yeeee

turn berbuka kat umah aku

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 8:32 PTG 3 ulasan Pautan pada catatan ini
salam.....
baru ade mood nak coret entry .... hehehe.... ahad baru nie turn umah aku lak wat berbuka posa ( 4 my adkbradik jer) ...... so sesangatlah meriah n happening skali.... smpi sakit2 pinggang aku ..... memacam kerenah ader.... yg paling best menu kali ni adalah bakor membakor..... apa tuhhhh?????  jeng jeng jeng

ini dia.....

ikan cencaru bakar.... perghhhh

udang bakar..... wallaweiiii

n paberet aku.... sotong bakar..... siokkkkkk weiiiii

 adegan 15 minit sblm berbuka.....

masa time berbuka tuhhhh.... kecoh macam nak wat kenduri kawen jerrrr..... sama gak adegan masa berbuka gombak aritu.... cuma kalo kat gombak nak kecoh camane pun x pe.....sbb umah sendiri kan.... tapi bila kat umah aku......  aduihhhhh... malu weiiiiii...... tp lantak lah kannnn.... skali setaun jeerrr...apa pun mmg siokkkk giler lahhhh.... rasa cam nak wat ari2 jer..... thanz 2 my adik ipar  SURIANA.... 4 the delicious bakor-membakor.... next week giliran sapa lak yeeee.... 

Sabtu, 6 Ogos 2011

Berbuka ngan family

Dicatat oleh Masduranisaqaseh di 8:14 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
salam......
apa khabar geng sumer.... arini dah 6 hari kite posa.... alhamdulillah..... tp yg paling best ari ni dapat berbuka ngan sumer adik beradik kat gombak kecuali yg bungsu (kena keje lak)..... mcm2 makanan ada.... yg paling best aku masak laksa 2 jenis........ sedap wooooooooooo (hahahaha pasan.... tp ramai org puji tau)..........dan menu kedua yg aku sediakan ialah 'Ayam goreng balik' (makanan rasmi kuarga aku)...... kecoh lah kejap masa berbuka tu...... sana jerit sini jerit...... macam makan kat pasar borong lak.... ade siap main order2 lagi....... walaupun agak penat sket tp bila dpt berkumpul n tengok telatah adik badik + anak sedara, hilang rasa penat.... mlm lak si kakak cbuk nak men bunga api... tp x jumpa org jual lak... sian kakak.... dah lah kat umah sendiri susah nak men... almaklumlah rumah tinggi..... takpe lah kak.... next week kita balik lagi ye....
 

MasDuraNisaQaseh Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting